AYDINLATMA METNİ

Kişisel verilerinizin korunması konusunda son derece kararlı ve duyarlıyız. İşbu Aydınlatma Metni topladığımız kişisel verilerin neler olduğuna, bunları hangi amaçla kullandığımıza ve nasıl işlediğimize ilişkin bilgileri içermektedir.

Kişisel Verilerinizin gizliliğini sağlayacağımızı ve kişisel verilerinizin toplanılması, kullanılması, saklanması, açıklanması, aktarılması, güvenliği ve erişimine ilişkin politika ve uygulamalarımızı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat tarafından çizilen sınırlar çerçevesinde gerçekleştireceğimizi beyan ederiz.

İşbu Aydınlatma Metni, KVKK doğrultusunda perakende hizmetinin yürütülmesi amacıyla Clinera Kozmetik ve Güzellik Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. (“Clinera”) tarafından hazırlanmıştır.

   1.İşbu Aydınlatma Metni’ nin son güncellenme tarihi yürürlük tarihidir.

   2.Tanımlar

İşbu Aydınlatma Metni kapsamında, içerik aksini gerektirmedikçe, aşağıda listelenen kelime ve ifadeler aşağıda belirtilen anlamı taşıyacaktır:

2.1. “Veri Tabanı” müşterilerimizin kişisel verisinin bulunduğu veri tabanını ifade eder.

2.2. “Yürürlük Tarihi” 18.03.2019’dur.

2.3. “Mobil Uygulama” Clinera tarafından yönetilen mobil uygulamayı ifade eder.

2.4. “Müşteri Hizmetleri” hattı numaralarımız web sitemizde ve uygulamamızda yer alan numaralardır.

2.5. “Bağlı Ortaklıklar”  Clinera ’nın faaliyet gösteren perakende satış ve hizmet sunan tüm perakende ve üretim bölümleri ifade eder.  

2.6. “Mağazalar” Clinera tarafından (online veya offline) idare edilen mağazaları ifade eder.

2.7.  “İş ortakları” perakende satış ve hizmet işini yürüten bünyesindeki şirketleri ifade eder.

2.8.  “KVKK” 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ifade eder.

2.9.  “Kişisel veri” KVKK kapsamında düzenlenen veri kapsamını ifade eder.

2.10. “Web Sitesi” https://Clinera.com.tr adresinden hizmet vermektedir.

2.11. “Kayıtlı Müşteri” web sitemiz veya mobil uygulamamız aracılığımız kayıtlı hesabı olan müşteriyi ifade eder.

2.12. “Perakende Satış ve Hizmet” aşağıdakilerden herhangi biri ile ilgili olarak malların satışını veya hizmeti (fiziksel veya çevrimiçi kanallar aracılığıyla) ifade eder: giyim eşyası, mobilya, bilgisayar, hırdavat, kozmetik, mücevher, oyuncak vb.

2.13. Kişisel Veri: Neyi Neden İşliyoruz?

Kayıtlı müşterimiz olabilmeniz, ürün ve hizmetlerimizden yararlanabilmeniz için tarafımıza kayıt sırasında gerekli kişisel verileri sağlamanız gerekmektedir. Vermiş olduğunuz kişisel veriler sizlerin kayıtlarınızı oluşturabilmemiz ve diğer üyelerimizden ayırt etmemiz adına alınmaktadır.  Sizin için ilgi çekici olabileceğini düşündüğümüz, size özel olarak hazırlanan hizmet ve ürünlerden faydalanabilmeniz için başka bazı bilgilere de ihtiyacımız olabilir. Toplayabileceğimiz kişisel veriler adınızı, adresinizi, e-posta adresinizi, telefon numaranızı, doğum tarihinizi, cinsiyetinizi, yaşınızı, alışveriş alışkanlıklarınızı ve hobilerinizi içerebilir. Toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak aşağıda detayları ile belirtilmiş amaçlar kapsamında işlenebilir.


Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

   3.Bize sağladığınız ve web sitemizin ve mobil uygulamamızın kullanımı ile alakalı ve gerekli kişisel verileriniz, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak, aşağıda belirtilen amaçlarla işlenecektir:

3.1.   Müşteri kaydı başvurunuzun yapılması;

3.2.  Ürün ve hizmetlerimizin sağlanması;

3.3.   Web sitesi ve mobil uygulamamızın yönetimi, idaresi ve bakımı yapılması;

3.4.  Siparişlerinizin tamamlanması, ödeme durumu ve detaylarınızın doğrulanması;

3.5.  Clinera sadakat kartı işlemleri ve buna ilişkin bildirimlerin yapılması;

3.6.  Kampanya, promosyon, indirim, teklif, etkinlikler, çekilişler, yarışmalar ve fırsat faaliyetlerinin bilgilendirilmesi;

3.7.   Kampanya, promosyon, indirim, teklif, etkinlikler, çekilişler, yarışmalar ve fırsat faaliyetlerinin yapılması ve sizlerin tüm bu imkanlardan faydalanabilmesi;

3.8.  Clinera tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek hizmetinize sunulabilmesi, bunlarla ilgili talep ve şikayetlerin takibi,

3.9.  Şirketimiz tarafından sizlere sunulan ürün ve hizmetlerin temin edilebilmesi, geliştirilmesi ve bunlardan faydalanabilmeniz için istatistiksel değerlendirmeler (verimlilik, yerindelik analizleri dahil) yapılması, pazar araştırmaları çalışmalarının yapılması,

3.10. Kullanıcı ilişkileri yönetimi, kullanıcı memnuniyeti anketleri faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yapılması ve bu kapsamda iletişim stratejileri geliştirilmesi,

3.11. Kurumsal iletişim faaliyetleri yapılması,

3.12. Sizlerin ve kişisel verilerinizin hukuki, ticari ve teknik güvenliğinin temini için gerekli alt yapının oluşturulması, iş planları ve operasyonların oluşturulması,

3.13. İş ortakları ve tedarikçilerle performans değerlendirme süreçleri ve bu süreçlerin organize edilmesi, hukuki uyum süreci,

    4.Rızanız olması durumunda kişisel verilerinizi aşağıda listelenen şirketler tarafından sunulan promosyon ve tekliflerin sizlere (posta, e-posta, telefon, SMS veya başka iletişim araçları ile) iletilmesi için kullanılacaktır;

4.1. Clinera, iş ortaklarımız ve/veya bağlı ortaklıklarımız

4.2. Telekomünikasyon ürünleri ve/veya hizmetleri, e-ticaret hizmetleri (ticaret platformları ve çevrimiçi açık arttırmalar dahil), ödeme hizmetleri, finansal, diğer şirketler;

4.3. Aşağıda belirtilen ürün ve hizmetlerle ilgili olarak size fayda sağlamak amacıyla ile iş birliği yaptığımız grup şirketler:

a)Perakende satış ve hizmetler;

b)Finans, yatırım, sigorta, bankacılık ve kredi kartları;

c)Ulaşım, gezi ve konaklama;

d)Spor ve eğlence;

e)Telekomünikasyon ürün ve hizmeti;

f) E-ticaret hizmeti (ticaret platformları ve çevrimiçi açık arttırmalar dahil).

Toplanan kişisel verileriniz; 5. maddede detayları verilen ve  KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak, şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi, şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, ilgili kişilerin ve kişisel verilen hukuki, ticari ve teknik güvenliğinin teminin sağlanması, şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişilerin en yüksek faydayı elde edebilmesi amaçlarıyla İş Ortaklarımıza, tedarikçilerimize, Clinera Kozmetik ve Güzellik Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. ’ye, kanunen yetkili kamu kurumlara ve özel kişilere, KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri aktarımı şartları çerçevesinde aktarılabilecektir.

Toplanan Tarama Bilgileri (Cookies)

İnternet sitemizde kullanıcı deneyimini artırmak için çerez (cookie) kullanıyoruz.

Çerezler ve benzer teknolojiler, internet sitesini ziyaretiniz esnasında sizin hakkınızda bilgi edinmemizi sağlar. Çerez, bir internet sitesinin kullanıcısının bilgisayarı veya cep telefonu tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır ve sizin daha önce internet sitemizi ziyaret edip etmediğinizi fark etmemizi sağlar. Çerezleri, web sitemizi kullanırken, web sitemizi kullanımınızı, aktivitelerinizi, tarama ve alışveriş alışkanlıklarınızın inceleyerek, web sitesi tecrübenizi kişiselleştirerek web sitemizi kullanımınızı kolaylaştırmak ve sizlere en iyi tecrübeyi yaşatabilmek için kullanıyoruz. web sitemizi ziyaret ettiğinizde aşağıda belirtilen veriler toplanmaktadır:

Kullandığınız tarayıcıya ilişkin bilgiler;

–          Kullandığınız işletim sistemine ait bilgiler,

–          Kullandığınız cihaza ait bilgiler,

–          Cinsiyet,

–          Yaş aralığı,

–          Clinera.com.tr adresine hangi site üzerinden tıklanarak gelindiği,

–          Site içi müşteri davranışları,

–          IP adresiniz,

–          Lokasyon bilgileri,

–          Görüntülediğiniz, tıkladığınız bağlantılar (hyperlinks) .

 
     5. Tarayıcınızdan çerezleri tamamen veya kısmi olarak her zaman engelleyebilirsiniz. Microsoft İnternet Explorer tarayıcısından “Araçlar/  İnternet Seçenekleri” içerisinden “Gizlilik Ayarları” alt başlığından “Çerezleri Sil” sekmesini seçerek bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak, internet sitesinin tüm ayarlarını kullanmanıza engel yaratabilmektedir. Ayrıca, kullanmakta olduğunuz tarayıcının menü kısmından yardım sekmesine tıklayarak veya www.allaboutcookies.org adresini ziyaret ederek çerez engelleme konusunda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

   6. Kişisel veri sahibi olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Gizlilik ve Aydınlatma Metninde aşağıda belirtilen iletişim kanallarıyla şirketimize iletmeniz durumunda şirketimiz, talebinizin niteliğine göre tarafınıza en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak geri dönüş sağlayacaktır. Ancak, 10 Mart 2018 tarihli Resmî Gazete ’de yayımlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğin 6.maddesi uyarınca işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma kurulunca belirlenen ücret alınacaktır. KVKK madde 11 kapsamında kişisel veri sahipleri;

6.1.  Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

6.2.  Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

6.3.  Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

6.4.  Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

6.5.   KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

6.6.   İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

6.7.    Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

   7. KVKK madde 13/1 uyarınca, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da şirketimize daha önce bildirdiğiniz ve şirketimizin sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak veya başvuru amacına yönelik geliştirilmiş bir yazılım suretiyle veya müşteri hizmetleri kanalıyla şirketimize iletebilirsiniz. Bu çerçevede şirketimize KVKK’nın 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda başvurunuzu iletebileceğiniz kanallar usuller aşağıda açıklanmaktadır.

   8. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK madde 11’de belirtilen haklardan kullanmayı  talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte talebinizi; Clinera.com.tr adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir örneğini  Küçükbakkalköy Mah. Fevzipaşa Cad. Ekşioğlu İş Merkezi Apt. No:45/12 Ataşehir , İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya yukarıda belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz. 

Kişisel Verilerinizin Korunması

   9. Bize sağlamış olduğunuz kişisel verilerinizi kanuna aykırı yok etme, kaybetme, değiştirme, ifşa ve işlemelerden korumak için makul  fiziksel ve teknik tedbirleri Clinera almış olmakla birlikte, hiçbir web sitesinin, internet iletiminin, bilgisayar sisteminin veya kablosuz bağlantının tamamen güvenli olmadığının tarafınızca bilinmesi ve web sitesi kullanımının bu bilinçle gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

   10. Web sitemizde üçüncü kişilere ait web sitelerine ilişkin bağlantılar içerebilir. Üçüncü kişilere ait bu web sitelerini ve web sitelerinde yer alan hiçbir içeriğin kontrolümüzde olmadığını belirtmek isteriz. Tedbirli olmalı ve ziyaret ettiğiniz sitelerin de gizlilik ve aydınlatma metinlerini kontrol etmenizi rica ederiz.  

Diğer Hükümler

   11. İşbu Gizlilik ve Aydınlatma Metninde yer alan hiçbir ifade KVKK tarafından güvence altına alınan haklarınızı sınırlayamaz. 

   12. İşbu Gizlilik ve Aydınlatma Metni Türk Hukukuna tabidir ve bu doğrultuda yorumlanacaktır. 

   13. İşbu Gizlilik ve Aydınlatma Metni’ni web sitemizde ve mobil uygulamamızda güncel versiyonunu yayınlayarak zaman zaman değiştirebiliriz.