İçeriğe geç

Bükme Nedir Kısaca Açıklayınız

Bükme etmek ne demek?

Eğmek, yuvarlamak, kıvırmak, eğip bükmek anlamına gelir.

Bükme hangi yöreye ait?

Bükme – Afyonkarahisar. Un ve tuz su ile karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşana kadar yoğrulur. Hamur iki parçaya bölünür. İlk parça açılıp iç yağı ile yağlandıktan sonra üzerine yağla karıştırılmış haşhaş tohumları sürülür, bir bohça haline getirilir ve bir kenara konur.

Bütme nereye ait?

Mercimek sarma, Afyonkarahisar’a özgü Türk mutfağına ait bir börektir.

Bükme ne denir?

Bükme, Anadolu’da bölgeye göre ismi değişen bir hamur işidir. Örneğin; Denizli ve Uşak gibi illerde “Bütme” olarak adlandırılır. Anadolu’nun birçok yerinde tüketilir. Bazı bölgelerde mercimek veya patatesten yapılan ve daha sonra katlanıp fırın tepsisine yerleştirilen hamur işlerini tanımlamak için kullanılır.

Bükme işlemi nedir?

BÜKÜLME: Bu, çekme ve basınç stresi altında nötr eksen etrafında bükülen sac metalin şekillendirilmesi işlemidir. Metal-plastik deforme olur ve kalıcı olarak şeklini değiştirir. Yük kaldırıldıktan sonra, deformasyonun elastik kısmı geri yayılmasına neden olur.

Bükme içine ne konur?

MALZEMELER. 1 kg un, 90 gr sıvı yağ, 30 gr iç yağı, 200 gr yeşil mercimek, 100 gr ezilmiş haşhaş tohumu, 1 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber. HAZIRLANIŞI. Un, tuz ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Bükme kalıbı nedir?

BÜKME KALIPLARI Metal malzemeden kesilen parçanın istenilen şekle getirilmesinde kullanılan kalıplardır. Bükme kalıpları temel olarak içi boş, oluklu veya delinmiş parçaların deformasyonunu önlemek için yapılan bir işlemdir.

Afyon Bükmesi nedir?

Afyon kıvrımı; Un, su ve tuzdan yapılan bir hamurun kat kat açılması, her kata haşhaş ezmesi sürülmesi, içine mercimek, peynir, patates veya ıspanak dolgusu eklenip fırınlanmasıyla yapılır. Afyon kıvrımının tarihi çok eskilere dayanır. Doğum, düğün vb. etkinliklerde ikram edilen yöresel ürünlerden biridir.

Mercimekli börek hangi yöreye ait?

Yeşil mercimek böreği, Bendeme adıyla da bilinen ve yalnızca Afyon yöresine özgü bir börek türüdür.

Bükme hareketi nedir?

Fleksiyon, iki eklem parçası arasındaki açının azaltılması yani eğilmedir. Hareket, söz konusu iki vücut parçasını birbirine yaklaştırır.

Safranbolu bükme nedir?

Özellikle hamur işleri konusunda zengin bir kültüre sahip olan Safranbolu’da ailelerin hafta sonu eğlencesinin önemli bir parçasıdır. Kavrulmuş kıyma, incecik doğranmış soğan, ıspanak veya pazı ve biraz karabiberden oluşan iç, pide hamurunun içine konularak fırında pişirilir.

Büktü ne demek?

Katlama, yuvarlama: Demiri yerden çıkardı, derisini büktü, çivi kutusunu kapattı, kiriş kabuğunu sardı (Refik H. Karay).

Büktü ne demek?

Katlama, yuvarlama: Demiri topraktan çıkardı, derisini büktü, çivi kutusunu kapattı, kiriş kabuğunu sardı (Refik H. Karay).

Bükme etkisi nedir?

Sac malzemeye etki eden bükme kuvveti, bükme alanında bir moment, yarıçapı “r” olan bir yay oluşturur ve bu yayda gerilim üretir. Sacın sabitlenmesi için uygulanan basınç, sürtünme alanı ve kuvveti, sacın geometrisi ve malzemenin mekanik özellikleri deformasyonu etkiler.

Zaman bükme ne demek?

Çünkü hareket zamanın geçmesine neden oluyor ve saatler artık eskisi kadar hızlı ilerlemiyor.

Bükme içine ne konur?

MALZEMELER. 1 kg un, 90 gr sıvı yağ, 30 gr don yağı, 200 gr yeşil mercimek, 100 gr ezilmiş haşhaş tohumu, 1 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber. HAZIRLANIŞI. Un, tuz ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir