İçeriğe geç

Sansasyonel Cümle Içinde Nasıl Kullanılır

Sansasyonel nasıl kullanılır?

Temel anlamı “ilgi veya heyecan uyandırmak”tır; bu genellikle kamusal bir ortamda gerçekleşir, ancak özel veya mahrem bir şey de dahil olanlarda bir heyecan yaratabilir. Genel amaçlar için gayri resmi olarak ve daha çok belirsiz bir üstünlük sıfatı olarak kullanılır. (Daha yaygın olarak “harika!” veya “inanılmaz!” 9 Ocak 2024) Temel anlamı “ilgi veya heyecan uyandırmak”tır; bu genellikle kamusal bir ortamda gerçekleşir, ancak özel veya mahrem bir şey de dahil olanlarda bir heyecan yaratabilir. Genel amaçlar için gayri resmi olarak ve daha çok belirsiz bir üstünlük sıfatı olarak kullanılır. (Daha yaygın olarak “harika!” veya “inanılmaz!” 9 Ocak 2024

Çarpıcı büyük ilgi uyandıran anlamında kullanılan sansasyonel kelimesi Türkçe’ye hangi dilden geçmiştir?

Açıklamalar. Sensation: Fransızca sensation (duyum; güçlü heyecan). Dilimizde “insanlarda ortaya çıkan güçlü heyecan ve büyük ilgi” anlamına gelir. tetikleyici, büyüleyici, çığır açan olay.

Sansasyonel ne demek edebiyatta?

TDK’da sansasyonel kelimesi “bozucu” olarak ifade edilmektedir. Bu anlamda sansasyonel kelimesi, yaşanan bir duyguyu etkileyen bir durum anlamında kullanılabilir.

Sansasyonel hangi dildedir?

Fransızca kökenli olduğu bilinen sensational kelimesi çarpıcı anlamına gelir. Çarpıcı anlamına gelen ‘sensational’ kelimesi haberlerde sıkça yer alır.

Sansasyonel etki ne demek?

Duygular, birey veya toplum üzerinde etki bırakan ve sevinç, heyecan, merak, korku ve kaygı gibi duyguları uyandıran etkileyici olaylar olarak tanımlanabilir. Duygu dolu olaylar, en sık takip edilen içerikler arasındadır ve uyandırdıkları duygular nedeniyle toplumda merak uyandırır.

Örnek kelimesinin kökeni nedir?

Örnek kelimesinin aslı orinak’tır ve Orta Farsça’da Ermenice aracılığıyla Türkçe’ye gelmiştir. Yapısı ve kullanımı örneğin Ermenice’de yanlış olan ornagın ile aynıdır. Bu bakımdan örnek olarak değil, örnek olarak söylenmeli ve yazılmalıdır.

Kibar hangi dilden?

Arapça kbr kökünden gelen ve “yaşlı, en yaşlı” anlamına gelen kibār كِبار kelimesinden alınmış bir alıntıdır.

Spekülatör ne demek TDK?

Spekülatör, piyasaların gelecekteki yönü veya mevcut yönünün gücü hakkındaki görüşüne dayanarak işlem yaparak kar elde etmeyi uman kişidir.

Sansasyonel eylem ne demektir?

Sansasyonel eylem ne demek? Teröristlerin “şehir merkezlerindeki uyuyan hücreleri ve örgüt mensuplarını” harekete geçirme girişimi de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin yakın takibi ve hassas çalışmaları nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Spekülatif yorum ne demek?

Özellikle felsefe alanında en çok kullanılan kelime olarak da kabul edilir. Spekülasyon şeklinde de kullanılır. Spekülasyon, bir kişinin olayları çarpıtması ve farklı bir bakış açısıyla göstermesidir. Spekülatif ile eş anlamlıdır.

Sükse nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Başarılı.

Zafer kelimesi hangi dilde?

Zafer (Arapça ظفر kökünden) veya aynı anlama gelen zafer (İngilizce: Victory, Latince Victoria kökünden), bir mücadelede üstünlüğü veya genel olarak askeri harekâtlarda veya bir savaştan veya beraberindeki olaylardan sonra elde edilen başarıyı belirten bir savaş terimidir.

Dil etimolojisi nedir?

Türkoloji alanında etimoloji; Türk dilinin gelişme ve yayılma alanlarını esas alarak, sözcüklerin değişim sürecini dilbilimsel ilkeler çerçevesinde yorumlayan, sözcüklerin yapısı ile anlamı arasındaki ilişkiyi açıklayan bilim dalıdır.

Etimoloji kelimesi nereden gelir?

Fransızca kelime, antik Yunanca ετυμολογία (etimoloji) kelimesinden ödünç alınmıştır. Bu kullanım, orijinal, hakiki, gerçek anlamına gelen Yunanca έτυμον (étymon) köküne zihin, bilim, kelime anlamına gelen λόγος (lógos) sonekinin eklenmesiyle türemiştir.

Dil etimolojisi nedir?

Türkoloji alanında etimoloji; Türk dilinin gelişme ve yayılma alanlarını esas alarak, sözcüklerin değişim sürecini dilbilimsel ilkeler çerçevesinde yorumlayan, sözcüklerin yapısı ile anlamı arasındaki ilişkiyi açıklayan bilim dalıdır.

Çok kelimesinin kökeni nedir?

Dolayısıyla çoğul kelimesinin, Uygur metinlerinde “vurmak, saldırmak” anlamına gelen, ancak Karahanlılar döneminde “sürü halinde bulunmak” anlamına gelen ço- fiilinden türediği söylenebilir. Eski Türkçede, ço- fiiline sıfat eki -(O)k (OTWF: 224) eklenerek “toplu, bol, bereketli” anlamı verilmiştir.

Manşet nedir?

Gazetelerin ön sayfasında logonun hemen altında büyük harflerle yazılan başlıklara “manşet” denir. Kaynak: Yuksel, E. (2012).

Kaynak: solenenerji.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir